Gastgezinnen

Er kwamen 42 Indonesische studenten van de groep Gebyar, van de Indonesische school in Kuala Lumpur (Maleisië), een weekje naar Sluiskil toe, speciaal voor de Pasar Sluiskil 2017. Zij waren op zaterdag 23 september de hoofdact tijdens de Indonesische Evening van 20.00 tot 22.30 uur.

De groep was tijdens de week ervoor bij gastouders in en rond Sluiskil.
Er waren 5 leiders en 37 jongens en meisjes van 12 tot en met 18 jaar.

Ze konden allemaal goed Engels en waren uitgebreid geïnformeerd over de Nederlandse gebruiken en leefomstandigheden. Ze kwamen zaterdag 16 september aan op Schiphol waarna ze o.a. naar de Arena en Volendam gingen. Eind de middag werden ze dan door de gastouders opgehaald. Tijdens de week dat ze hier verbleven gingen ze op dinsdag een dagje naar Brussel en op donderdag naar Parijs.

Op andere dagen kregen ze ‘s morgens les en bezochten dan in de middag allerlei instanties zoals scholen, gemeente, musea, winkels, bedrijven etc. Beide zondagen waren ze vrij. Op maandag 25 september vertrokken ze nog voor 2 dagen naar den Haag om vervolgens weer naar Maleisië terug te vliegen.

Nu hebben we al een vaste groep gastouders maar ieder jaar moeten er door allerlei omstandigheden weer mensen afhaken of kunnen gewoon niet meer. Om goed voorbereid te zijn starten waren we al snel aan het werven van gastouders zodat die op tijd goed geïnformeerd zijn en wij ons kunnen bezighouden met de verdere uitwerking.

Wij verwachten van de gastouders dat ze de gasten een weekje opnemen in hun gezin. Ze krijgen daarvoor geen financiële vergoeding maar achteraf horen we altijd weer dat de gastouders weer een weekje vankantie in Indonesië hadden in wel in hun eigen huis.

Verder mogen alle gezinsleden gratis naar de “Indonesian Evening” en een beperkt aantal kan ook gratis mee op de dagtrips. In principe kan iedereen gastgezin zijn mits men de normale normen en waarden respecteren. Een mogelijk tegenbezoek aan de groep in de toekomst is een van de vervolgprojecten.

Mensen die interesse hebben kunnen alvast vrijblijvend informatie opvragen via  info@pasarsluiskil.nl  of bellen met Gert Jansen, 0115-477040 of met Diederick en Teunie Benjaminsz 0115-471806.

Bezoek onze facebook pagina en drop een like.

Share dit met je vrienden via: