Pers

Heeft U ons 2de artikel in Via Vivo ook gelezen??
En weet U het antwoord op de prijsvraag die erin staat?????

In de Via Vivo van juli verscheen onderstaand artikel

VEELZIJDIGE PASAR MALAM op 23-september.

Indonesische nostalgie op de Pasar Malam in  Sluiskil

Bezoekers aan de Pasar Malam In Sluiskil kunnen op 23 september weer rekenen op een hele dag en avond vol vertier en gezelligheid. Even tot rust komen, lekker eten, veel proeven, een beetje shoppen en natuurlijk van de cultuur en muziek genieten. Voor wie het niet weet; Pasar Malam betekent in het Indonesisch letterlijk  ‘avond markt’.  Zo zijn er optredens van verschillende Indonesische artiesten en zijn er weer traditionele klederdrachtshows  en kookdemonstraties.
Het evenement zal dit jaar nog groter en uitgebreider zijn dan vorig jaar. Meer standhouders, Meer podia voor de optredens, Meer traditioneel eten en drinken en een nog grotere verloting met prijzen.
Ook nu is de entree weer gratis!

Maar we zoeken ook nog gastgezinnen voor onze Indonesische studenten, en misschien is dat ook iets voor U.

Voorgeschiedenis.

De cabaretgroep Bonte Avond Club (BAC) uit Sluiskil zal ook dit jaar weer de Pasar organiseren. Dat er veel komt kijken bij het organiseren van een dergelijk groot evenement vertelt Gert Jansen uitgebreid aan de redactie van Via Vivo. “De BAC Sluiskil is opgericht in 1951. Elk jaar in maart hebben we onze donateursavonden. Op verzoek treden we op bij allerlei gelegenheden en voor ouderenorganisaties. Daarnaast organiseren we verschillende culturele activiteiten. Zo hebben we in de jaren 90 samengewerkt met het Internationale Folklore Festival in Sas van Gent en werden buitenlandse dansgroepen uitgenodigd om in Sluiskil te komen optreden. Er ontstond een goede samenwerking en jaarlijks kwamen er diverse folklore groepen optreden in het Meulengat te Sluiskil. Enkele leden van de BAC raakten betrokken bij de begeleiding van die groepen. In 1994 kwam er een Indonesische studentengroep optreden en met die groep kregen we een heel goed  contact, zo goed zelfs dat de BAC deze groep ging vertegenwoordigen in de jaren daarna en zelfs betrokken werd bij het organiseren van de Europese Tournee van die ‘Kabumi’groep. In 1997 brachten BAC leden met aanhang (ruim 35 personen) een bezoek aan Indonesië. Dit resulteerde zelfs in een huwelijk tussen een Bac-lid en een Kabumi-lid! In de jaren daarna ontwikkelde zich een gevarieerde en uitgebreide culturele uitwisseling tussen mensen uit Sluiskil en Indonesië.”

Vorige jaar.

In 2016 bestond de BAC 65 jaar en om dit jubileum te vieren werd er onder meer Pasar georganiseerd.  Gert Jansen: “Dit werd een traditionele Pasar, niet alleen marktkraampjes, maar ook volop eten en entertainment.  De eerste Pasar was een GEWELDIG succes. Veel bezoekers wisten de weg naar het Meulegat in Sluiskil te vinden. 

Gebyar Nusantara

We kregen daarna verschillende verzoeken uit Indonesië van groepen die ook graag willen optreden tijdens de volgende gelegenheid/pasar.  De kosten voor een tournee zijn in de loop der jaren flink gestegen en de voorschriften moeilijker geworden. Er zijn jammer genoeg tegenwoordig veel  minder folklore festivals, en groepen die dit nog financieel kunnen regelen worden zeldzaam. Maar het is de werkgroep toch weer gelukt een goede groep te vinden die speciaal voor deze Pasar naar Europa komt. Dat is de Indonesische studentengroep Gebyar Nusantara

“Er komen 42 studenten van 12 tot 18 jaar voor tien dagen naar Europa. Daarvan verblijven ze 9 dagen in Sluiskil, waar ze enkele kortere optredens verzorgen in verzorgingstehuizen en op een middelbare school. Verder gaat de groep een dagtrip maken naar Brussel en eentje  naar Parijs. .”Maar hoofdonderdeel van deze originele Indonesische studentengroep uit Kuala Lumpur is het optreden tijdens de ‘Indonesian Evening’ op zaterdagavond 23 september.

Gastgezinnen.

We zoeken nog enkele gastgezinnen om de studenten onder de brengen in de periode dat ze hier verblijven. In een  gastgezin worden 2 groepsleden geplaatst. Gastgezinnen krijgen geen financiële vergoeding maar wel een geweldige periode een Indonesische sfeer in hun eigen huis. Vanuit de gastgezinnen mogen mensen gratis mee op de dagtrips naar Brussel en Parijs. Alle leden van de gastgezinnen krijgen  vrijkaarten voor de Indonesian Evening op 23 september en er zal een keer Indonesisch gekookt worden door de studenten. Wij hopen vooral gastgezinnen te vinden waar ook kinderen in dezelfde leeftijd (12/18 jaar) zijn zodat er ook weer een leuke uitwisseling kan ontstaan. Maar andere gezinssamenstellingen zijn ook van harte welkom om zich aan te melden.”

Sponsoren

Om dit evenement goed te kunnen organiseren, zijn onze sponsoren erg belangrijk. “We hebben al aardig wat sponsoren die ons willen steunen maar er kunnen er altijd nog bij. Er zijn verschillende mogelijkheden om te sponsoren. Een bijdrage in geld of in de vorm van prijzen voor de verloting. Sponsoren kunnen ook een kraam sponseren voor/van een goed doel. Natuurlijk krijgen sponsoren daar iets voor terug. We hebben diverse sponsorpakketten.

Pasarkramen

Omdat we de overdekte ruimte zullen verdubbelen hebben we voldoende ruimte, dus is het ook nog mogelijk om een marktkraam te huren. We selecteren wel wie we zullen plaatsen/toelaten zodat er geen kramen met dezelfde artikelen komen te staan. Daardoor blijft het leuk en gevarieerd voor iedereen.”

Nieuwsgierig geworden??? Kijk op de website www.pasha.nu  of volg de facebookpagina “Pasar Sluiskil 2017”: of kijk op Instagram “Pasar Sluiskil”.

Lijkt het je leuk om straks gastgezin te zijn of wil je eerst wat meer informatie hierover bel dan 0115-477040 of 0115-471806 of stuur een mailtje naar info@pasarsluiskil.nl

In de volgende Via Vivo zal Gert Jansen verder ingaan op de invulling van de Pasar. Maar reserveer nu alvast 23 september, om naar het Meulengat in Sluiskil te komen.

In het advertentieblad stond dit artikel

Op internet vindt U o.a.  volgende berichten:

Bezoek onze facebook pagina en drop een like.

Share dit met je vrienden via: